Curnê Reş halkı yarın sandığa gidiyor: Oyumuz DEM Parti'ye

Seçimin yenileneceği Curnê Reş’te DEM Parti, herkese iradesine sahip çıkma çağrısında bulundu. Halk da sandığa giderek bir kez daha DEM Parti'ye kazandıracağını vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. DEM Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, milletvekilleri Ömer Öcalan, Nevroz Uysal Aslan, Burcugül Çubuk, Dilan Kunt Ayan, Zeki İrmez ve Mithat Sancar bugünkü çalışmalara katıldı. Yarın yapılacak seçim için bir yandan sandık görevlilerine gerekli eğitimler verilirken diğer yandan ilçe merkezinde gençler broşür dağıttı.

DEM Parti Curnê Reş Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil ile Nevroz Uysal Aslan ve Burcugül Çubuk’un içinde yer aldığı heyet Geweran kırsal mahallesinde pamuk tarlasında çalışan kadınları ziyaret etti. Emekçilerin yaşadığı sorunları dinleyen heyet, sorunların çözümüne dair DEM Parti’nin projelerini anlattı. Ziyaret esnasında konuşan Belediye Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil, 31 Mart’ta hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıklarını belirterek “Yarın bir kez daha kazanacağız. Halkımızın iradesine sahip çıkacağız. Hepinizden ricamız yarın tarlaya gelmeden önce oyunuzu kullanmanızdır” dedi.

Kadınların emeğinin her yerde sömürüldüğünü belirten Nevroz Uysal Aslan, “Yarın bir seçime gidiyoruz. Bir kadın hareketiyiz. Bu sistem 7’den 70’e herkesi herkesin emeğini sömürüyor. Onurlu bir yaşam için mücadele ediyoruz. DEM Parti her zaman sizin emeklerinize sahip çıkacak. Emeğinize, iradenize sahip çıkın. Belediyeyi beraber yöneteceğiz” diye konuştu.  

Kadın emekçiler de sandığa gideceklerini ve oylarını DEM Parti’yi vereceklerini kaydetti.

DEM Parti heyeti, halkla birlikte ilçe merkezinde bulunan İzollu Bozan Bey Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. Ziyaret esnasında DEM Parti’ye yarın sahip çıkma çağrısında bulunan heyet, sık sık esnaf ve çevrede bulunan halk tarafından alkışlandı. Heyetin karşılaştığı birçok kişi şehir dışından DEM Parti’ye oy vermek için işlerini bırakarak geldiklerini söyledi. Daha önce DEM Parti’ye oy vermediğini belirtenler de bu sefer DEM Parti’nin maruz kaldığı haksızlığa karşı DEM Parti’yi destekleyeceklerini dile getirdi.

 Esnaf ziyaretinde konuşan Ömer Öcalan, herkesin Curnê Reş’te seçim sonuçlarını beklediğini belirterek “Herkesin gözü burada. Yarın herkes buradan hayırlı bir haber bekliyor. Halkın iradesini gasp etmek isteyenlere karşı yarın kırmızı bir kart gösterin. Zulüm yapanlara karşı geri adım atmadık atmayacağız” ifadelerini kullandı.